Gave dingen sessie is een super brainstorm met impact

Wilt u gave dingen ontwikkelen met uw medewerkers of relaties? Samen tot de beste ideeën komen? De Gave dingen sessie is een brainstorm die wel werkt. Dialoog, creativiteit en Appreciative Inquiry staan aan de basis van een inspirerende sessie.

Tijdens de vijf rondes gaan de groepen kennis maken, dromen, delen, ontwerpen en reflecteren. Zo ontdek je tijdens deze super brainstorm welke gave dingen er al gebeuren en hoe je met die kennis snel en effectief tot concrete plannen kunt komen

De tafels, bedekt met pakpapier, komen vol te staan met de mooiste ideeën. Deze ideeën zijn doordacht en voorzien van praktische stappen om ze ook echt tot uitvoering te brengen. Gave dingen sessie: een informeel, praktisch en inspirerend concept.

GAVE DINGEN SESSIE:
ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT

De Gave dingen sessie is een werkvorm om een levendige, gezamenlijke dialoog op te zetten, met als basis de zaken die al (uitzonderlijk) goed gaan, zeg maar gaaf zijn! De methode Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken), is een manier van kijken en doen. Het is een buitengewoon krachtig instrument om positieve verandering te genereren.

APPRECIATIVE INQUIRY

Appreciative Inquiry of waarderend onderzoeken is een effectieve methode die ervoor zorgt dat er snel positieve stappen worden ondernomen, bijvoorbeeld tijdens een verandertraject. We onderzoeken vanuit dialoog in kleine groepjes wat er al goed werkt en kijken vervolgens wat er nog meer mogelijk is. De groepjes helpen elkaar door hun kennis met elkaar te delen.

De moderator van een sessie zorgt met een vrolijke inleiding voor de juiste mindset en het goede begrip van het proces. Het belang van oordeelvrij observeren komt daarbij aan bod, maar zeker ook de inzet van creativiteit en durf. Vervolgens  wordt er in elke groep vijf fases doorlopen: Ontdekken, Dromen, Delen, Ontwerpen en Reflecteren.

Tijdens een Gave dingen sessie gaat het gesprek niet over wat er allemaal niet goed gaat. Een goede begeleiding is dan ook wezenlijk. Al snel verrassen de deelnemers elkaar met gave dingen die er al gebeuren en komt men tot het besef dat er dan nog veel meer mogelijk is. Zo ontstaat eigenaarschap en bereidheid om na de sessie tot concrete actie te komen.

WELKE GAVE DINGEN KRIJG JE TERUG?

  • Inspirerende en dynamische sessie

  • Inleiding voor de juiste mindset

  • Volgens dialoog en Appreciative Inquiry methoden

  • Van elkaar leren wat er al goed gaat

  • Nieuwe gave dingen bedenken

  • Komen tot een plan met impact!

Duur sessie: 2 – 4 uur
Setting: Rechthoekige tafels
Aantal deelnemers: 20 – 1.000
Thema: Door u te bepalen
Doel: Een krachtig dialoog om positieve verandering te genereren

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@theworldcafe.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons:

Bekijk ons privacybeleid hier.

Voor meer informatie over het oorspronkelijke
World Café concept: www.theworldcafe.com

THE WORLD CAFE IS POWERED BY NOVELLA