World Cafe Deep Democracy zorgt voor acties met draagvlak

Hoe ga je om met medewerkers die tegengestelde belangen en ideeën hebben en wel met elkaar moeten samenwerken binnen een context? In de World Cafe Deep Democracy bundelen we de kracht van de dialoog van het World Cafe en de grote kwaliteiten van Deep Democracy. Zo is het mogelijk om tegenstellingen op adequate wijze met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat er bij de deelnemers breed draagvlak is voor de gegenereerde ideeën.

Deep Democracy is een methode voor teams die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten om vervolgens samen duurzame besluiten te nemen. Het biedt een andere manier van kijken naar groepsprocessen en een verrassend doeltreffende aanpak om deze zienswijze in de praktijk te brengen. Besluitvorming met aandacht en waardering voor elkaar, waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit.

In de World Cafe Deep Democray houden we in de opmaat naar de drie rondes van het World Cafe een zogenaamd gesprek op voeten. Staand in een cirkel stelt de moderator een vraag die we gaan onderzoeken. Wie wat wilt zeggen, stapt naar voren en spreekt zich uit. De deelnemers die zich hierin herkennen, gaan achter diegene staan. De anderen gaan ergens anders staan. Nu geeft iemand anders zijn/haar mening. Zo verkennen we met elkaar de ruimte.

DEEP DEMOCRACY MAAKT
WORLD CAFE NOG KRACHTIGER

Deep Democracy werd aan het einde van de Apartheid binnen het bedrijfsleven van Zuid-Afrika ontwikkeld en ingezet. Inmiddels is het in meer dan 20 landen een effectieve methodiek om de onderstroom binnen een organisatie boven water te krijgen en tot gezonde samenwerking te komen. Wij werken met ervaren gecertificeerde facilitators tijdens deze vorm van het World Cafe.

Duur sessie: 2 – 4 uur
Setting: Ronde tafels met een diameter van 150cm
Aantal deelnemers: 20 – 1.000
Thema: Door u te bepalen
Doel: Een betekenisvolle dialoog met impact

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@theworldcafe.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons:

Bekijk ons privacybeleid hier.

Voor meer informatie over het oorspronkelijke
World Café concept: www.theworldcafe.com

THE WORLD CAFE IS POWERED BY NOVELLA