World Cafe Duurzaamheid helpt organisaties duurzaam te worden

Hoe creëer je in je organisatie de beweging dat duurzaamheid meer wordt dan alleen een begrip?  World Cafe Duurzaamheid is de werkvorm die bedrijven helpt om met elkaar in dialoog te gaan. We worden ons bewust dat duurzaamheid bij onszelf en bij ons eigen gedrag begint. Door zelf acties aan oplossingen te koppelen ontstaat er bij de deelnemers eigenaarschap.

Na een inspirerende inleiding van onze moderator maken we in een of meer flitspresentaties kennis met bijzondere initiatieven uit de eigen branche. Vervolgens verkennen we zelf in wisselende samenstelling drie verschillende thema’s. Na drie rondes hebben we per tafel een actielijst van zaken die we op korte en langere termijn gaan uitvoeren.

Door met elkaar in dialoog te gaan over thema’s als circulaire economie, energieneutraal of innovatie komt duurzaamheid nog meer tot leven. Aan het einde van de sessie gaat de moderator de zaal in en bespreekt plenair wat de concrete acties zijn om de organisatie of de branche verder met verfrissende innovatiekracht duurzaam te maken.

DE KRACHT VAN WORLD CAFE
DUURZAAMHEID

Het World Café maakt het mogelijk om binnen de eigen organisatie duurzaamheid nog meer op de kaart te krijgen en te versnellen naar een duurzame toekomst. We sluiten daarbij aan bij het gedachtengoed van Nudge, om in actie te komen voor een duurzame wereld. De output van de World Café-sessie bestaat uit concrete acties om vanaf morgen uit te gaan voeren.

Duur sessie: 2-4 uur
Setting: Ronde tafels met een diameter van 150cm
Aantal deelnemers: 20 – 1.500
Thema: Duurzaamheid
Doel: Concrete acties; wat kunnen we vanaf morgen doen

GEPERSONALISEERD INSPIRATIEBOEK

Duurzame Toekomst is een inspirerend boek met uitspraken over duurzaamheid. Nu de klimaatverandering steeds meer effect gaat hebben, is het tijd voor meer bewustwording en acties. Dit boek is een verzameling met belangrijke uitspraken van Nederlandse en internationale milieuactivisten, politici, ecologen en anderen die het milieu belangrijk vinden. Ook perfect om uit te delen na uw eigen bijeenkomst.

U maakt elk boek persoonlijk met de naam van de ontvanger, uw persoonlijke boodschap, een logo en zelfs een eigen foto.

Klik hier voor meer informatie, of om een bestelling te plaatsen.

Duurzame toekomst is een boek van ons dochterbedrijf Allespersoonlijk.nl

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@theworldcafe.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons:

Bekijk ons privacybeleid hier.

Voor meer informatie over het oorspronkelijke
World Café concept: www.theworldcafe.com

THE WORLD CAFE IS POWERED BY NOVELLA