Project omschrijving

1Stroom: medewerkersbijenkomst
GOED in GESPREK

21 januari 2019

DE VRAAGSTELLING

Sinds 1 januari 2018 zijn de gemeenten Duiven en Westervoort samengevoegd en gaat de ambtelijke organisatie verder onder de naam 1Stroom. Als kapstok voor 2019 heeft 1Stroom gekozen voor het thema “Goed in Gesprek”. Hier worden diverse activiteiten aan opgehangen, zoals bijvoorbeeld februari feedbackmaand. Het doel is om met frisse moed verder te bouwen aan de organisatie, aan één cultuur, aan de 1Stroom manier van werken (en leren).

DE UITVOERING

De gasten worden ontvangen met koffie en wat lekkers, en worden vervolgens  uitgenodigd om volgens de route op de individuele badge plaats te nemen aan de juiste tafel. Moderator Paul Smit opent de middag op vrolijke wijze, en geeft een kijkje in ons brein. Hoe werkt dat hoofd van ons nou eigenlijk? En waarom is het zo ingewikkeld om te veranderen? Hij creëert hiermee een vrolijke open mindset zodat we goed in gesprek kunnen tijdens het World Cafe.

DE THEMA’S

Tijdens de drie rondes gaan de deelnemers in dialoog over de volgende thema’s:

  • Van binnen naar buiten
  • Werken vanuit de bedoeling
  • Zelfsturende teams

De hosts worden van tevoren uitgebreid gebrieft over de thema’s, zodat ze weten wat er precies bedoelt wordt en wat er van de rol als host van ze verwacht wordt.

De medewerkersbijenkomst in het kort:

Iedereen binnen 1Stroom heeft te maken gehad met veranderingen, dit kost veel energie en vraagt veel van de teams. Daarom is het goed om met elkaar in dialoog te gaan. Hoe zorgen we er voor dat twee organisaties één organisatie wordt, en dat het werkt? Daar willen de deelnemers graag aan bouwen.
Tijdens de World Cafe rondes is te merken dat de deelnemers blij zijn dat alles kan en mag gezegd worden. Na de dialoog worden de kleden trots opgevouwen en in de tas of onder de arm gestopt en wordt er nog lang nagepraat met elkaar onder genot van een hapje en een drankje.

Heel veel dank voor de professionele wijze van organiseren!! Zelfs als er dingen anders gingen dan verwacht, bleef Novella rustig en was er een oplossing. Dat maakt het heel fijn om met Novella samen te werken. Zo heb ik het ook echt ervaren, als een samenwerking.

Ik kijk met veel plezier terug op het World Cafe en heb veel positieve geluiden gehoord, vooral over de presentatie van Paul!

ANNEMIEKE TIJMSTRA
Procesregisseur, trainer en coach 1Stroom

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@theworldcafe.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons:

Bekijk ons privacybeleid hier.

Voor meer informatie over het internationale
World Café concept: www.theworldcafe.com