Nieuwjaarsbijeenkomst Gemeente Leeuwarden:
Dromen, durven, doen!

23 januari 2018

DE VRAAGSTELLING

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst 2018 wil de Gemeente Leeuwarden de nieuwe jaarplannen en doelen presenteren inzake het Shares Service Centre. De ambitie is er om het beste Shared Service te zijn voor overheden in Noord-Nederland. De ca. 300 medewerkers gaan tijdens het World Cafe meedenken om de dienstverlening nog verder te verbeteren en zo de ambitie te kunnen realiseren.

DE UITVOERING

De directeur SSC neemt de medewerkers eerst mee in de historie van het SSC, dat begon bij de start in 2015. In korte tijd is er grote groei gerealiseerd, zeker als het gaat om externe dienstverlening en nieuwe vormen van dienstverlening. Om de ambitie te realiseren gaan de medewerkers in een World Cafe meedenken. Als inleiding houdt Paul Smit zijn keynote speech over het effect van verandering en ambitie op ons brein.

DE THEMA’S

Het formuleren van een ambitie is één. Het realiseren daarvan is twee. Het managementteam ziet een drietal thema’s die hierbij belangrijk zijn: klantgerichtheid, samenwerken, vernieuwen.
Tijdens een dynamisch World Cafe gaan de deelnemers met elkaar in dialoog rond deze thema’s. Alle tafellakens werden door de hosts uitgewerkt en door het MT verder geanalyseerd en verwerkt.

De nieuwjaarsbijeenkomst in het kort:

De opdrachtgever heeft voor een World Cafe gekozen, aangezien de ambitie alleen is te behalen als iedereen ermee aan de slag gaat. De inleiding van de directie en een viertal filmpjes, alsmede een inspirerend verhaal van Paul Smit waren de opmaat van de dialoogsessie. De grote betrokkenheid en de mogelijkheid mee te denken zorgde voor een uitermate geslaagde World Cafe sessie.

De samenwerking met Novella was zeer professioneel en plezierig. Kenmerkend is hun open en snelle communicatie, pro-actief meedenken en uitstekende organisatie van de avond. We kijken terug op een zeer geslaagde avond!

DANIËLLE CAPPETTI
Hoofd PO&O

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@theworldcafe.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons:

Bekijk ons privacybeleid hier.

Voor meer informatie over het oorspronkelijke
World Café concept: www.theworldcafe.com