Gemeente Rotterdam: Ondernemersevent
Anders kijken, de economie van morgen!

25 oktober 2017

DE VRAAGSTELLING

De Gemeente Rotterdam wil het contact met haar relaties en key-accounts verder verstevigen. Het gaat daarbij om bedrijven en organsiaties MKB uit de sectoren: Zakelijke dienstverlening, Medisch & Zorg, Creatief/ICT, Haven/Maritiem en Detailhandel/Horeca/Leisure. Tijdens een ondernemersevent kan het onderlinge netwerk worden versterkt en moet het mogelijk zijn ideeën en goede voorbeelden met elkaar te delen. Het World Cafe is de juiste vorm daarvoor.

DE UITVOERING

Het ondernemersevent vindt plaats in het Nieuwe Luxor Theater van Rotterdam met als thema Anders kijken, De economie van morgen. Op welke wijze kan je naar alle veranderingen kijken? Hoe kunnen we van elkaar leren en elkaar versterken?  De ruim 100 deelnemers starten heel verrassend op het podium van de grote, lege zaal. Na de opening van de wethouder leidt moderator Paul Smit de thema’s van het World Cafe in.

DE THEMA’S

Het World Cafe vindt plaats in de Rijnfoyer, alwaar aan ronde tafels  de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de volgende thema’s:

  • Innovatie
  • Talent
  • Duurzaamheid

Na 3 rondes gaat de moderator de zaal in en haalt waardevolle ideeën en inzichten op. Alle tafellakens werden door de hosts uitgewerkt en later teruggekoppeld aan de deelnemers.

Het ondernemersvent in het kort:

Het Nieuwe Luxor is een geweldige locatie voor een World Cafe, zeker ook door het zicht op de skyline van Rotterdam. Het World Cafe zorgde voor een avond met een goede opkomst, prettige ontmoetingen en nieuwe inzichten. Er  werden tal van nieuwe contacten gelegd en oude contacten nieuw leven ingeblazen.

De gemeente Rotterdam organiseerde samen met Novella het netwerkvent Anders Kijken! De Economie voor morgen. Een avond die startte met een spetterend optreden van Paul Smit, die ervoor zorgde dat onze gasten met enthousiasme met elkaar de dialoog aan gingen in het World Cafe. Een avond die nieuwe inzichten en ontmoetingen heeft opgebracht.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd event!

YVONNE SPIJKERS
Gemeente Rotterdam

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@theworldcafe.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons:

Bekijk ons privacybeleid hier.

Voor meer informatie over het oorspronkelijke
World Café concept: www.theworldcafe.com