Koninklijke Luchtmacht: Loopbaanevent 2018
Anders kijken naar loopbaandossiers

15 maart 2018

DE VRAAGSTELLING

Het Loopbaanevent 2018 is opgezet om loopbaandossiers verder op de kaart te zetten. Loopbaandossiers zijn van belang voor medewerkers omdat ze talenten, kwaliteiten en ambities inzichtelijk maken. De dag is bedoeld om te informeren, maar vooral ook om te enthousiasmeren en de bezoekers in actie te laten komen. Rick Koster zorgt voor een inspirerende inleiding  en modereert een World Cafe sessie op de unieke locatie Park Vliegbasis Soesterberg.

DE UITVOERING

Te midden van de F16’s en helikopters staan 18 tafels opgesteld. Tijdens de gesprekken aan de ronde tafels is er veel betrokkenheid, iedereen zit voorover gebogen aan de tafels en is geanimeerd in gesprek. Er is geroezemoes, regelmatig een glimlach en er zijn kritische woorden. Er worden veel ideeën op de lakens geschreven en getekend. Het blijkt lastig om te stoppen als de ronde voorbij is; het is goed te zien dat het echte gesprek op prijs wordt gesteld.

DE THEMA’S

Tijdens het World Café gaan de deelnemers met elkaar in gesprek om een betere match te krijgen tussen hoe de organisatie zich ontwikkelt en hoe mensen zich ontwikkelen. Dit is een belangrijke basis om de veranderingen van de organisatie en het personeelsbeleid op gang te brengen. Deze thema’s werden besproken tijdens het dialoog: Loonbaanontwikkeling,
OrganisatieontwikkelingWerkgeluk.

Het Loopbaanevent 2018 in het kort:

‘Bij de Koninklijke Luchtmacht draait het niet alleen om vliegtuigen, wapensystemen of radars, maar om mensen,’ zo sprak Max Droste, Commodore. Het loopbaanvent 2018 ging dan ook over mensen, die zich kunnen blijven ontwikkelen en indien gewenst kunnen bewegen naar andere functies. Loopbaandossiers zijn daarbij van bijzonder belang. De succesvolle dag bestond uit een inleiding van Max Droste, een keynote speech van Rick Koster, dialoog in het World Cafe, netwerken tijdens de lunch en speeldagen met loopbaanbegeleiders en vakoudsten.

Het gaat om bekende thema’s die terugkomen, dit is een worsteling binnen de organisatie. We moeten kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven door afspraken te maken. Het belangrijkste advies is: kijk naar uitdagingen in je werk, waar je energie van krijgt om met werkgeluk naar huis te gaan.

FRANKA TEUNISSEN-VAN DE KAMP
Luitenant-kolonel Koninklijke Luchtmacht

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@theworldcafe.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons:

Bekijk ons privacybeleid hier.

Voor meer informatie over het oorspronkelijke
World Café concept: www.theworldcafe.com