Project omschrijving

Verenigde Ondernemers Geertruidenberg:
GENiaal Weekend van de Energie

5 oktober 2018

DE VRAAGSTELLING

Bij de helft van de Nederlandse bedrijven staat duurzaamheid op de agenda, maar kennis en tijd schieten vaak te kort. De VOG wil samen met de partners van GENiaal de ruim 200 aanwezigen inspireren om hiermee aan de slag te gaan. Het doel is het realiseren van een energieneutrale gemeente. Eén van de middelen waar we mee starten is het creëren van bewustzijn bij ondernemers door te informeren en inspireren.
Deze avond staan we vooral stil bij de volgende onderwerpen: de veranderende maatschappij, de toekomst, energietransitie en leiderschap.
De bijeenkomst vindt plaats bij Louwman & Parqui in Raamsdonkveer.

DE UITVOERING

Op vrijdag 5 oktober wordt de avond geopend door voorzitter van de VOG; Louis de Wit. De burgermeester van Geertruidenberg, Willemijn van Hees, vertelt over het belang van het weekend voor de gemeente. Vervolgens zijn er  prikkelende bijdragen over  de waterstofauto en de visie op energie en duurzaam ondernemen vanuit een aantal partners.
Na de presentaties inspireert Paul Smit de deelnemers met zijn bijdrage over het brein met de titel ‘Anders kijken!‘. Op welke wijze kunnen we dan echt veranderen?  Wat is daarvoor nodig? Na de keynote speech wordt iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan het World Cafe.

DE THEMA’S

Tijdens de drie rondes van het World Cafe gaan de deelnemers in dialoog over de volgende thema’s:

  • Vernieuwen
  • Veranderen
  • Vertrouwen

De hosts worden van tevoren uitgebreid gebrieft over de thema’s, zodat ze weten wat er precies bedoelt wordt en wat er van de rol als host van ze verwacht wordt.
Er liggen ook hulpvragen op tafel, om de deelnemers en de hosts een beetje op weg te helpen. De vragen waren als volgt: Hoe gaat het nu? Hoe kan het beter? Wat ga jij morgen doen?

World Cafe Sustainable Future:
ondernemers in dialoog over duurzaamheid

De Verenigde Ondernemers Geertruidenberg heeft samen met de gemeente het voortouw genomen om duurzaamheid te concretiseren. World Cafe Sustainable Future helpt daarbij om op effectieve wijze reeds aanwezige kennis binnen de gemeente te delen en vanuit daar tot nieuwe concepten te komen. De presentaties vanuit de eigen gemeente en de keynote speech van de moderator inspireren de deelnemers om met elkaar tot nieuwe ideeën en acties te komen. Een uitermate geslaagde sessie!

Bedankt voor jullie perfectie organisatie en zeker onze samenwerking! Net zoals 4 jaar geleden heb ik het als zeer prettig ervaren met jullie samen te werken. Alles was perfect verzorgd. Zowel tijdens het organiseren en op de dag zelf denken jullie met mij mee en is er oog voor detail. Het doel was netwerken en inspireren; niet voor niets heb ik voor het World Cafe gekozen mom deze groep mensen met elkaar in contact te brengen.
Jullie geven een goede vibe, topservice en dat heeft gegeven wat we voor ogen hadden.

JILL VAN OERS
Event & Office Support, FlowSupport

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@theworldcafe.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons:

Bekijk ons privacybeleid hier.

Voor meer informatie over het internationale
World Café concept: www.theworldcafe.com